Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Poziv bh. firmama za učešće na privrednoj konferenciji u Austriji za pomoć firmama sa poplavljenih područja u BiH

Izvor: Vanjskotrgovinska komora BiH, 08.09.2014.

Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava privredne subjekte u Bosni I Hercegovini da je od Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine primila inicijativu za organizaciju privredne konferencije u Austriji. Predloženi termin održavanja događaja je 20.novembar 2014. godine.

Palnirano je da se u okviru konferencije organizuje berza ponuda za investitore ili kupce robe, koja bi bila namijenjena posebno firmama koje su pretrpjele štete tokom poplava u BiH (npr. ako je neka firma u poplavama izgubila osnovna sredstva na konferenciji može tražiti investitora, koji bi uložio svoja sredstva u zamjenu za određen dio vlasništva u firmi). Dakle, na događaju bi bile predstavljene investicijske mogućnosti i potražnja za stranim tržištem bh. firmi.

Ovim putem pozivamo sve bh. firme koje traže investitore ili žele da plasiraju svoje proizvode na austrijsko tržište, a posebno firme sa poplavljenih područja BiH, da iskoriste priliku i prijave se za učešće na konferenciji. Popunjene prijavne obrasce je potrebno dostaviti VTKBiH do petka 19.09.2014. godine, na e-mail: ivana.knezevic@komorabih.ba ili fax: 033 566 239. Kontakt osoba je Ivana Knežević.

Takođe molimo sve kompanije da u prijavnici navedu za koji vid saradnje su zainteresovane i ukoliko imaju investicione projekte koje žele predstaviti investitorima u Austriji, da nam uz prijavu dostave i sažetak tog projekta.

Informacija o zainteresovanim bh. kompanijama i njihovom interesu (za investitorima ili plasiranjem proizvoda na austrijsko tržište) će biti dostavljena Privrednoj komori Austrije radi ispitivanja interesa austrijskog tržišta i pronalaženja adekvatnih partnera za bh. privrednike.

Pozivno pismo

Prijava učešća

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: